Newsroom

Newsroom

Κορυφώνεται σήμερα η αγανάκτηση ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο

Ένταση με το καλημέρα Κλειστό το μετρό στη στάση Ευαγγελισμός Ψηφίζεται σήμερα το Μεσοπρόθεσμο και η χώρα θα συμμετέχει για…

Ένταση με το καλημέρα
Κλειστό το μετρό στη στάση Ευαγγελισμός
Ψηφίζεται σήμερα το Μεσοπρόθεσμο και η χώρα θα συμμετέχει για δεύτερη ημέρα στην απεργία που έχουν κηρύξει τα εργατικά σωματεία, αλλά και οι «αγανακτισμένοι» με την οικονομική πολιτική και τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει εξαγγείλει και προωθεί η κυβέρνηση. Αν και οι χθεσινές διαδηλώσεις και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις πνίγηκαν από τα δακρυγόνα που έπεφταν μέχρι αργά το βράδυ στο Σύνταγμα, οι πολίτες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο και να περικυκλώσουν τη Βουλή φωνάζοντας ένα ηχηρό «όχι» στα μέτρα της κοινωνικής εξαθλίωσης. Ωστόσο σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9:00 το πρωί η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων όταν υπήρξε ένταση μεταξύ 200 περίπου διαδηλωτών στο ύψος του σταθμού του μετρό Ευαγγελισμός, το οποίο για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον ένας πολίτης τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 200 άτομα – διαδηλωτές, προσπάθησαν να πορευθούν και στα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στα οποία ούτω ή άλλως από νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην άρνησή τους στις υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ να απομακρυνθούν δέχθηκαν την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα το πρωί και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Β. Σοφίας από το Χίλτον, στη λεωφόρο Αμαλίας από την οδό Διάκου, στην οδό Σταδίου από την Αιόλου, στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας που απαγορεύεται η έξοδος προς τη Βασ.Σοφίας, ενώ ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και σε κεντρικούς άξονες όπως στη Β. Κωνσταντίνου και στη Β.Σοφίας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της πανελλαδικής απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κόσμο στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τον κόσμο να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική που τους στερεί τα κεκτημένα τους και έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ομόνοια στις 10 το πρωί και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 7 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10.30 το πρωί και στις 7 το απόγευμα. Συναντήσεις είναι προγραμματισμένες στον Πειραιά, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό προκειμένου να συνδράμει τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ζητώντας την απόσυρση μεταξύ άλλων και των ρυθμίσεων που προβλέπουν μείωση στις συντάξεις των ναυτικών κατά 6%.

Ματαιώσεις και ακυρώσεις πτήσεων θα σημειωθούν σήμερα καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τις 22:00.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εφορίες, τις τράπεζες, τους δήμους, των ταμείων, των τελωνείων και γενικότερα όλων των ΔΕΚΟ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στην 48ωρη απεργία, ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι θα αποκλείσει τους ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε στάσεις εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Οι “αγανακτισμένοι” καλούν και σήμερα τους πολίτες να αγανακτήσουν περικυκλώνοντας την Βουλή, δίνοντας αρχικό ραντεβού στις 8 το πρωί, στο μετρό του Ευαγγελισμού, στο Καλλιμάρμαρο και στο Σύνταγμα.

“Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς! Ή εμείς ή αυτοί – Άμεση δημοκρατία τώρα!” είναι το μήνυμα που στέλνει η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ , εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και ειδικότερα από Μεγαλόπολη, την Τρίπολη, το Άργος και το Ναύπλιο, κατευθύνονται αυτή την ώρα με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Επίσης νωρίς σήμερα το πρωί έφτασαν στην Αθήνα οι “Αγανακτισμένοι” από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους έξω από το Κοινοβούλιο .
http://www.enet.gr

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…