Newsroom

Newsroom

Αθανασιάδης: Θα με έβρισκαν σε χαντάκι

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξακολουθούν να προκαλούν τα περιστατικά προπηλακισμών κατά βουλευτών, πυροδοτούμενα σήμερα από τους ισχυρισμούς του…

athanasiadis

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξακολουθούν να προκαλούν τα περιστατικά προπηλακισμών κατά βουλευτών, πυροδοτούμενα σήμερα από τους ισχυρισμούς του βουλευτή Κοζάνης Αλέξανδρου Αθανασιάδη ότι προ της κρίσιμης ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του.
“Δεν μετάνιωσα που ψήφισα “ναι” στο Μεσοπρόθεσμο. Είμαι περήφανος για τη στάση μου”, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης, ο βουλευτής Νομού Αλέκος Αθανασιάδης, καταγγέλλοντας όμως ότι δέχθηκε ακόμη και ανώνυμες απειλές από εσωτερικό και εξωτερικό, ώστε να ψηφίσει “Ναι” στο κρίσιμιο νομοσχέδιο.
“Με απειλούσαν πως αν τολμήσω να πω “όχι” θα βρεθώ σε κανένα χαντάκι” ισχυρίστηκε ο κ. Αθανασιάδης και συμπλήρωσε: “Εγώ θα κυκλοφορώ ελεύθερα και όποιος θέλει να με χτυπήσει πισώπλατα ας το πράξει. Δεν με πτοεί ούτε αυτό που συνέβη στην οδό Βουκουρεστίου. Κατανοώ τη στάση κάποιων ανθρώπων, γιατί έχουν και κάποια δίκια, αρκεί να είναι μόνο αγανακτισμένοι να να μη στηρίζονται από κάποια κόμματα κοινοβουλευτικά”, προσέθεσε.
Ο κ. Αθανασιάδης χαρακτήρισε “ατόπημα” το ότι έλαβε το λόγο στη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή, ενώ απέδωσε τη μεταστροφή του από το αρχικό “όχι” σε διαβεβαιώσεις που υποστήριξε ότι έλαβε από Γ. Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι το θέμα της ΔΕΗ θα συζητηθεί εξαρχής.
“Ήμουν αποφασισμένος να πω “Όχι”. Όμως, αναλογιζόμενος τον εργαζόμενο στη ΔΕΗ, τους έλληνες πολίτες και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας ψήφισα “Ναι””, είπε ο κ. Αθανασιάδης, εκτιμώντας πως θα δικαιωθεί μετά από χρόνια για τη στάση του…
Μόσιαλος: Να πάρουν όλοι θέση
Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας”, δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή τους συνεχιζόμενους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real F.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι τα τελευταία κρούσματα βίας δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε όι στην Ελλάδα, “υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης και οποιαδήποτε μορφή ειρηνικής έκφρασης επιτρέπεται και θα επιτρέπεται” και επανέλαβε πως οι βίαιες αντιδράσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. “Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Τώρα είναι οι βουλευτές”, είπε χαρακτηριστικά
Για πρωτοφανή φαινόμενα (αντιδιαδηλώσεις, αντισυγκεντρώσεις) και φασίζουσες συμπεριφορές και νοοτροπίες μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: “Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από την δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε”, κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.
Διαφορετική άσταση στο θέμα δίνει το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι “η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του” και υποστηρίζει πως σε αυτές πρωτοστατούν “διάφορες ομάδες, εθνικιστικές, ακροδεξιές” που εκμεταλλευόμενες την αυθόρμητη αγανάκτηση, κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε μορφές εκτόνωσης που αξιοποιούνται πολύμορφα από το σύστημα”.
“Εχθρούς της πατρίδας χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης όσους επιτίθενται σε βουλευτές, συνιστώντας παράλληλα αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, αν και εκφράζει τους φόβους του ότι αυτές οι συμπεριφορές καταργούν τη δημοκρατία στην πράξη.
“Τα φαινόμενα προπηλακισμών πολιτικών προσώπων και η απαξίωσή τους σε συνδυασμό με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που καιροφυλακτούν έναντι της πατρίδας μας” είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Στο ότι “τα φαινόμενα βίας και οι προπηλακισμοί κατά πολιτικών δεν συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση” εστιάζει η Δημοκρατική Αριστερά. “Είναι απαράδεκτες ενέργειες, ξένες προς το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και εχθρικές προς την κουλτούρα της αριστεράς. Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπου η αριστερά ήταν το θύμα ανάλογων επιθέσεων. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, να καταδικάσουν τέτοιες αθλιότητες”.
http://www.ethnos.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…