Newsroom

Newsroom

Εκρηξη Παπουτσή για τα φαινόμενα βίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε βολές σε όσους υποκινούν ή πρωταγωνιστούν σε επιθέσεις κατά πολιτικών. Τους χαρακτήρισε “ανήθικους, ανέντιμους…

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε βολές σε όσους υποκινούν ή πρωταγωνιστούν σε επιθέσεις κατά πολιτικών. Τους χαρακτήρισε “ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς” και έστειλε μήνυμα: “Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου”
Σε μία έκρηξη με πολιτικό και προσωπικό περιεχόμενο για τα φαινόμενα βίας κατά των πολιτικών ο Χρ. Παπουτσής αποκάλυψε από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι έχει στοχοποιηθεί ακόμη και η οικογένειά του, προειδοποιώντας “τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς”, όπως τους χαρακτήρισε, να μείνουν μακριά από τη γυναίκα και το παιδί του.
Μία μέρα μετά την επίθεση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη, κατά του Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σ’ ένα πολιτικό “κατηγορώ” έβαλε με σφοδρότητα κατά όσων πρωταγωνιστούν ή υποκινούν τις επιθέσεις αυτές, που έχουν κυρίως στόχο κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στοχεύοντας κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για “προοδευτική” βία και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στην πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία.
Παράλληλα, αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: “Εχουν σκεφτεί τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας;”. “Εγώ δεν αισθάνομαι ότι είμαι κατηγορούμενος. Αισθάνομαι ότι είμαι κατήγορος κατά εκείνων που προκαλούν τη βία. Είμαι ενάντια στη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται.
Η βία γεννά βία. Εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχει “προοδευτική” βία, τους υπενθυμίζω ότι, απλώς, ενισχύουν τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών”, τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία δεν πρόκειται να με τρομάξει με τίποτα. Τελεία και παύλα. Οσον αφορά στην οικογένειά μου, για όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς ανθρώπους, θέλω να τους πω μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου!”.
“Καταδικάζετε;”
Αφορμή για τη χθεσινή έκρηξη αποτέλεσαν και οι αντισυγκεντρώσεις που οργανώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος σε σπίτια πολιτικών, μεταξύ αυτών και το δικό του, που είναι προγραμματισμένη για αύριο. “Αναρωτιέμαι”, είπε ο κ. Παπουτσής, “εάν εγκρίνουν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία, κατά τα άλλα, στηρίζουν την πλατεία Συντάγματος και όλες αυτές τις δραστηριότητες, αυτές τις επιδρομές στα σπίτια των πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του δικού μου, που έχει οργανωθεί για την Πέμπτη. Υπάρχει πολιτικός χώρος, ο οποίος καταδικάζει αυτές τις πρακτικές;”.
Στην αφίσα-προσκλητήριο, που τιτλοφορείται “επίσκεψη στο σπίτι του Παπουτσή”, αναφέρεται: “Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ, που τόλμησε να γίνει αιμοσταγής υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ειδοποιήστε τους φίλους σας, πάρτε μαζί σας πανό, ντουντούκες, τύμπανα, ελληνικές σημαίες και πάμε όλοι μαζί να πούμε στη γειτονιά του πόσο άχρηστος και πόσο φασίστας είναι ο γείτονάς τους. Σας περιμένω. Δημήτρης Κολλάτος”.
Αποκορύφωμα της στοχοποίησης που δέχεται ο κ. Παπουτσής ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας στο facebook που φέρει τον τίτλο “Κύριε Παπουτσή… γ… το σπίτι σας!!!”, ενώ ο υπουργός εμφανίζεται στη φωτογραφία μεταμφιεσμένος σε κλόουν.
Τη σκέψη ότι “θα μπορούσαν και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να αντιδράσουν εναντίον αυτών που επιτίθενται σε βουλευτές του κόμματός μας, αλλά δεν γίνεται κάτι τέτοιο” διατύπωσε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.
“Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς χρησιμοποιούμε πολιτικά επιχειρήματα και κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση”, απάντησε η Ευαγγελία Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ). “Τα φαινόμενα αυτά ξεπέρασαν κατά πολύ τη φραστική τρομοκρατία και, φυσικά, τα καταδικάζουμε απερίφραστα”, ανέφερε ο Γ. Τραγάκης (ΝΔ), ενώ ο Θ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) επεσήμανε ότι “πρέπει σιγά σιγά να ειπωθούν και ονόματα, γιατί αυτές οι πρακτικές ολοένα και κλιμακώνονται”.
Λ. Γαλανός – Γ. Πίκουλας
http://www.ethnos.gr

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…