Newsroom

Newsroom

"Μπαμπούλας" η Αλ Κάιντα και το 2010

H Αλ Κάιντα παρέμεινε το 2010 «η κυρίαρχη τρομοκρατική απειλή» για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ…

H Αλ Κάιντα παρέμεινε το 2010 «η κυρίαρχη τρομοκρατική απειλή» για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία. Συνολικά, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέδωσε σε τρομοκρατική δράση περισσότερες από 11.500 επιθέσεις σε όλη την υφήλιο, περίπου 13.200 νεκρούς. Δεν κρύβουν εκπλήξεις οι αναφορές στην Ελλάδα.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με το 2009, όμως ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά, κατά 12%. Περίπου τα 3/4 των επιθέσεων έγιναν στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.

ΟΙ ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν ότι το Ιράν, το Σουδάν, η Συρία, αλλά και η Κούβα αποτελούν κράτη-χορηγούς της τρομοκρατίας.

Ελλάδα

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η αμερικανική κυβέρνηση κάνει λόγο για “σημαντική πρόκληση” στα αστικά κέντρα και εκατοντάδες “περιστατικά ασφαλείας”. Αν και δεν τις αποκαλεί “τρομοκρατικές” επιθέσεις, κάνει εκτενή αναφορά σε επιθέσεις αναρχικών σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, οικίες κια γραφεία πολιτικών προσώπων και άλλους “ιμπεριαλιστικούς-καπιταλιστικούς” στόχους, με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ. Καταλογίζει σε τρομοκρατική δράση έξι θανάτους- ανάμεσά τους και εκείνους από τον εμπρησμό σε υποκατάστημα της Marfin, στο κέντρο της Αθήνας.

Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά στη δράση της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”, στη βόμβα που σκότωσε πέρυσι τον Μάρτιο έναν 15χρονο Αφγανό και τύφλωσε την αδελφή του (κάνει λόγο για αγνώστους δράστες), στο παγιδευμένο δέμα που σκότωσε τον συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη, και στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Παράλληλα, αναφέρεται στη σύλληψη ατόμων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” και στους “Πυρήνες”.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δημοτικές αρχές και η αστυνομία έχουν ξεκινήσει διάλογο με τις κοινότητες των μεταναστών, προκειμένου να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να περιλαμβάνουν τη 17 Νοέμβρη στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που διατηρούν.
http://www.enet.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…