Newsroom

Newsroom

Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις – Συστράτευση όλων για να βγούμε νικητές

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει με κάθε κόστος τη χρεοκοπία και να διατηρήσει τη χώρα στην ζώνη…

pap

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει με κάθε κόστος τη χρεοκοπία και να διατηρήσει τη χώρα στην ζώνη του ευρώ, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ, απηύθυνε έκκληση συστράτευσης στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα Ελλάδα που θα διαψεύσει τις κασσάνδρες και όσους επενδύουν στην αποτυχία της.
Σε αντίθεση με το κλίμα που ήθελε από τον πρωθυπουργό μια ομιλία σε δραματικούς τόνους και πιθανόν με την εξαγγελία σκληρών ή ακόμη και “συγκρουσιακών” μέτρων, όπως για παράδειγμα την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσα στο ηλεκτρισμένο κλίμα που δημιουργήθηκε από την φορτισμένη αναμονή και τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησε σε μια ήπια ομιλία , στη διάρκεια της οποίας κατέστησε σαφή την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για αποτροπή της χρεοκοπίας και παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με κάθε κόστος.
Παρουσίασε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν πολλά ακόμη ώστε “να αλλάξουν όλα”, αλλά και προκειμένου να διαψευστούν “όσοι μας αμφισβητούν στο εξωτερικό”.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση συστράτευσης προς όλους τους Ελληνες τονίζοντας πως “την έκκληση δεν την απευθύνω εγώ, την έκκληση την απευθύνει η πατρίδα”.
“Σαφώς μπορούμε”
Με την ατμόσφαιρα να έχει φορτιστεί εδώ και ημέρες και με την συγκυρία να αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια, ο Γ.Παπανδρέου εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά την τελική επίτευξη των στόχων “της επανάστασης του αυτονόητου”, όπως είπε χαρακτηριστικά και κατ’ επανάληψη ανέφερε πως η Ελλάδα “σαφώς μπορεί” να τα καταφέρει, ενώ σημείωσε: “στο τέλος θα βγούμε νικητές”.
Ο τόνος της ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν σε απόλυτη αντιστοιχία με το περιεχόμενό της, αφού ο Γ.Παπανδρέου απέφυγε την όποια “πολωτική” αναφορά, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη αταλάντευτης ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα και τόνισε πως “όποτε δείξαμε ολιγορία, το βρήκαμε μπροστά μας”. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη διαρκούς μάχης με συντεχνιακά συμφέροντα ή “παγιωμένες αντιλήψεις του χθες”.
“Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες, να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο”,τόνισε χαρακτηριστικά.
Να προσφέρουν όσοι κέρδισαν απ’ την Ελλάδα
Οι αναφορές του Γ.Παπανδρέου στα όσα μέχρι σήμερα έγιναν, συνοδεύτηκε από την εκτενή αναφορά του στα όσα μένουν να γίνουν, αλλά και με την έκκλησή του προς όλους, είτε τραπεζίτες και επιχειρηματίες – που πρέπει να αποδώσουν στη χώρα την ώρα της κρίσης όσα μπορούν από τα κέρδη που αποκόμισαν, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τον πλούτο που τους προσέφερε, μιμούμενοι τον επιχειρηματικό κόσμο άλλων χωρών [Ιταλία] – είτε στους φύλακες των μουσείων και στους οδηγούς Ταξί, που δεν ασκούν απλώς ένα επάγγελμα, αλλά “είναι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό”.
Αναφερόμενος σε παραδείγματα της καθημερινότητας, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη της συνδρομής και ενεργοποίησης του Ελληνα πολίτη ώστε να μπει τέλος στην παραβίαση των νόμων και την ατιμωρισία.
Ειδική έκκληση απηύθυνε ο πρωθυπουργός στους νέους ανθρώπους, εκφράζοντας την κατανόησή του για την επιθυμία πολλών να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη. Ο Γ.Παπανδρέου τους κάλεσε “να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια” για να αλλάξει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα αλλάξει “αν εσείς λείπετε”.
Ιστορικές αποφάσεις
Γνώμονας σε κάθε μας απόφαση, σε κάθε διαπραγμάτευση είναι το εθνικό συμφέρον, τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πορεία της εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Κάνοντας λόγο για “ιστορικές αποφάσεις”, τόσο από ελληνικής όσο και ευρωπαϊκής πλευράς, ο Γ.Παπανδρέου, τόνισε ότι εξασφαλίσαμε την κάλυψη των δανειακών αναγκών μέχρι το 2020, ενώ παράλληλα επιτύχαμε χαμηλότερο επιτόκιο και παράταση αποπληρωμής του δανείου.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η απόφαση για αποτροπή της χρεοκοπίας και παραμονή στη ζώνη του ευρώ απαιτεί σκληρά μέτρα και θυσίες.
“Ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει η συγκυρία για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Ο λαός μας δοκιμάζεται” δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:”δίκαια υπάρχει το ερώτημα: θα τα καταφέρουμε; Ναι, θα τα καταφέρουμε” τόνισε, λέγοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση της ανάπτυξης είναι η δημοσιονομική πειθαρχία.
“Αυτοί που στοιχηματίζουν στην Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα”, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.
“Είμαι εδώ για να πετύχουμε”
Ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε:
“Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν την χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά.
Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας. Έχω πει εδώ και καιρό.
Εγώ δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε”.
http://www.ethnos.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…