Newsroom

Newsroom

Η μεγάλη εβδομάδα

-Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ECOFIN -Αρχίζει με Παπούλια, στο τέλος η…

pap

-Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ECOFIN
-Αρχίζει με Παπούλια, στο τέλος η Μέρκελ
Η αιφνίδια επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σήμερα, στις 12.30, που ανακοινώθηκε χθες μετά τις 10 το βράδυ, και η επίσης αιφνίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα, αναζωπύρωσαν τα σενάρια για επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων στην πιο κρίσιμη εβδομάδα της τελευταίας διετίας για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Σε αυτό συνηγορεί και η φράση που είπε στην «Ε» κυβερνητικό στέλεχος-συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον την Τρίτη και την Τετάρτη -το ταξίδι, αν και δεν είχε επισήμως ανακοινωθεί, προετοιμαζόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες-, γιατί έκρινε ότι θα πρέπει να είναι στην Αθήνα τούτες τις κρίσιμες ημέρες. Θα έχει πάντως όλη την εβδομάδα τηλεφωνικές συνομιλίες με την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιτνερ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων σε σχέση με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους εν όψει και της συνόδου κορυφής και για τις συνομιλίες που είχε ο ίδιος με Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους. Διέψευδαν επίσης τα σενάρια που ήδη είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν ότι θα επρόκειτο να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, το ενδεχόμενο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις πριν από τη σύνοδο της Κυριακής είναι ανοιχτό, καθώς κυβερνητικές πηγές μάς έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα έχει έντονη δραστηριότητα εντός της χώρας τις επόμενες ημέρες και το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί σήμερα. Για τις διαβουλεύσεις σε σχέση με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τις τρέχουσες εξελίξεις το απόγευμα, θα συνεδριάσει ατύπως και το υπουργικό συμβούλιο.

Κυβερνητικές πηγές χθες το βράδυ, ενώ εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή, δεν έκαναν το ίδιο για τη σύνοδο κορυφής. Ελεγαν στην «Ε» ότι είναι πιθανόν να μη ληφθεί απόφαση για το θέμα της Ελλάδας, επειδή ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Στο μεταξύ, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη, η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ την Παρασκευή και η σύνοδος κορυφής της Κυριακής, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος, ήταν τα θέματα της συνάντησης που είχαν χθες το βράδυ στο γραφείο του πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου των τριών υπουργών κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις που δυσχεραίνουν περαιτέρω την ήδη χαλαρή κοινοβουλευτική συνοχή της κυβερνητικής παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν αισιοδοξία ότι τελικά δεν θα υπάρξει καμία διαρροή.
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
http://www.enet.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…