Newsroom

Newsroom

Χαμός με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Προσπαθώντας να πλέξει το εγκώμιο της Θράκης και να χτυπήσει το κράτος των Αθηνών, όπως ο ίδιος αρέσκεται να το…

Προσπαθώντας να πλέξει το εγκώμιο της Θράκης και να χτυπήσει το κράτος των Αθηνών, όπως ο ίδιος αρέσκεται να το ονομάζει, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης «ξέφυγε» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης.
«Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και τώρα το επιτελείο του τρέχει και δεν φτάνει προσπαθώντας να «στρογγυλέψει τις απόψεις του κ. Λαμπάκη. Η ομιλία του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και όπως είναι φυσικό τα σχόλια έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ.
«Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του για να καταλήξει λέγοντας «Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα» .
Με το σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κ Λαμπάκη είναι υπό αμφισβήτηση αν επιτεύχθηκε ο σκοπός της ομιλίας του που εικάζουμε ότι θα ήταν η τόνωση του ηθικού των Θρακιωτών και προώθηση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ίσως η ιστορική αστοχία ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο να περιέχει ένα καλά κρυμμένο μήνυμα σε Γερμανούς επενδυτές και η αναφορά στην δυνατότητα της Θράκης να σταθεί ως ανεξάρτητο κράτος να υποδηλώνει μια νέα φορολογική πολιτική για τους Θρακιώτες μακριά από τα χαράτσια του κράτους των Αθηνών.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…