Newsroom

Newsroom

Απεργία της ΠΝΟ την 1η Δεκεμβρίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά την…

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ ζητεί την άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης και προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας και από την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, ζητά την άμεση κατάργηση «της γενεσιουργού αιτίας όλων των δεινών των εργαζομένων που είναι η υπαγωγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης-Τρόϊκα και του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο», τη διατήρηση του ΝΑΤ και τη συνέχιση της χρηματοδότησή τους από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Τέλος, ζητεί την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δεν θα προστατεύσει τους ναυτεργάτες από την πειρατεία, αλλά θα αποτελέσει παράγοντα ψυχολογικής βίας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…