Newsroom

Newsroom

Σουλτς: Φρούδες ελπίδες για το ευρώ χωρίς μνημόνιο

Τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής,…

Τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα.

Ο Σουλτς εμφανίστηκε καταθορυβημένος από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών και υποστήριξε ότι «τρέφουν φρούδες ελπίδες εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη. Υπόσχονται ελάφρυνση αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», υπογράμμισε.
Επιπλέον ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι θεωρεί απαραίτητα τα μέτρα της λιτότητας καθώς η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο και ανέφερε ότι η Τρόικα δεν έχει αποικιοκρατικά σχέδια αλλά αντιθέτως εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διάσωσης.

Αναφερόμενος στην επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα την εγκρίνει εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση. Επεσήμανε ωστόσο ότι πέρα από τη λιτότητα πρέπει να προστεθεί και ένα σύμφωνο ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της ζήτησης ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται η φορολόγηση των πλουσίων.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε έκκληση στην Ελλάδα «να μην εγκαταλείψει το σκάφος τώρα που διαφαίνεται επιτέλους ελπίδα στον ορίζοντα».


Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…