Newsroom

Newsroom

Απεργία πείνας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Απεργία πείνας σκοπεύουν να κάνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις 7 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή μετά από ομόφωνη απόφαση…

Απεργία πείνας σκοπεύουν να κάνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις 7 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή μετά από ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας τους, διαμαρτυρόμενοι για την εξαίρεσή τους από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυκτερινών ωρών για το 2012 και την υποβάθμιση του ρόλου των Διευθυντών και των Προϊσταμένων.

Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό, ενώ θα εξεταστούν και άλλα μέτρα κινητοποιήσεων. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κάνει λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο εμπαιγμός κορυφώθηκε με την υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με την οποία εξαιρούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές.

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, «μας ζητούν να βρούμε εμείς (άραγε πώς;) πιστώσεις από πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης προκείμενου να πληρωθούν οι μόλις 250- 300 διοικητικοί υπάλληλοι, αφού πρώτα αγνόησαν την πρότασή μας για κατηγοριοποίηση της χορήγησης ανά κλάδο εργαζομένων, η οποία αν γινόταν δεκτή όχι μόνο θα έφτανε το υπάρχον ποσό, αλλά θα απαιτείτο με τον τρόπο αυτό αρκετά λιγότερο και με εμφανέστατα στοιχεία δικαιοσύνης».