Newsroom

Newsroom

Ανακάλυψαν τη δίδυμη -Γη

Έναν νέο πλανήτη τον οποίο χαρακτηρίζουν με σιγουριά πλέον ως «Δίδυμη Γη» εντόπισαν οι επιστήμονες της NASA πριν δύο χρόνια…

kepler

Έναν νέο πλανήτη τον οποίο χαρακτηρίζουν με σιγουριά πλέον ως «Δίδυμη Γη» εντόπισαν οι επιστήμονες της NASA πριν δύο χρόνια και σήμερα επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για έναν πλανήτη που πληροί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς.

Έπειτα από έρευνες που έγιναν με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler αποδείχθηκε πως στον συγκεκριμένο πλανήτη, τον οποίο αποκαλούν Kepler-22b –του οποίου το μέγεθος είναι διπλάσιο από της Γης- υπάρχουν σώματα με νερό σε υγρή μορφή. Σύμφωνα με τους εευνητές αυτός ο νέος πλανήτης είναι ο μικρότερος πλανήτης που εντοπίζεται πέρα από το ηλιακό μας σύστημα και σε περιοχή που ευνοεί την ύπαρξη ζωής. «Εάν η υπερθέρμανση [εξαιτίας των αερίων] του θερμοκηπίου ήταν παρόμοια σε αυτόν τον πλανήτη και εάν το σώμα είχε επιφάνεια, τότε η θερμοκρασία του θα ήταν περίπου 22 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή πολύ ευχάριστη για τα δεδομένα της Γης», εξηγεί ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Kepler, Ουίλιαμ Μπορούκι. Ενώ η Νάταλι Μπατάλια από το Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ τονίζει: «Δεν γνωρίζουμε τίποτε για τους πλανήτες που το μέγεθός τους είναι μεταξύ της Γης και του Ποσειδώνα γιατί στο δικό μας ηλιακό σύστημα δεν υπάρχουν παραδείγματα τέτοιων πλανητών».

Οι ερευνητές της NASA υποστηρίζουν πως ο Kepler-22b ταυτοποιείται και κατατάσσεται στους τρεις εξωπλανήτες που πιστεύεται πως θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή.

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.