Newsroom

Newsroom

Κανονικά θα βαθμολογηθεί το θέμα Γ4 της Φυσικής

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί μετά τη νεότερη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να βαθμολογήσει τελικά το επίμαχο θέμα Γ4 του μαθήματος…

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί μετά τη νεότερη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να βαθμολογήσει τελικά το επίμαχο θέμα Γ4 του μαθήματος της Φυσικής στο οποίο διαγωνίστηκαν πανελλαδικά οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Η ΚΕΕ συνήλθε τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής και έκρινε μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.

Αρχικά μετά την παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που έκανε λόγο για «επιστημονικό λάθος» στη διατύπωση θέματος στη Φυσική θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, το υπουργείο Παιδείας είχε νωρίτερα αποφασίσει να ακυρώσει το Γ4 ερώτημα.

Αναλυτικά η οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων προς τα βαθμολογικά κέντρα:

«Η ΚΕΕ, ως αρμόδια για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε την 28-5-12 για να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση του μαθήματος Φυσική, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Ημερησίων.
Αφού έλαβε υπόψη της:

1) τα στοιχεία που προέκυψαν από την προβλεπόμενη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην κατανόηση του ερωτήματος Γ4, όπως ακριβώς διατυπώθηκε,
2) τις απόψεις των Βαθμολογικών Κέντρων,
3) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση του ερωτήματος Γ4 ήταν μεν ελλιπής μόνο ως προς τη λέξη «πρώτο» (μέγιστο), πλην, όμως, η έλλειψη αυτή δεν θεωρείται, κατά την κρίση της Επιτροπής, ουσιώδης, ούτε ήταν ικανή να επηρεάσει την απόδοση των υποψηφίων, όπως, άλλωστε, αποδείχτηκε από την πειραματική βαθμολόγηση,
4) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση ήταν, κατά την κρίση της Επιτροπής, σύμφωνη με το πνεύμα του σχολικού εγχειριδίου και της εξεταστέας ύλης
5) το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων γίνονται αποδεκτές κατά πάγια αρχή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Αποφασίζουμε
Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά, όπως κατωτέρω:
Γ1: 6 Γ2: 6 Γ3: 6 Γ4: 7».
Εν τω μεταξύ, στα Αρχαία Ελληνικά εξετάστηκαν τη Δευτέρα οι υπόψηφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη με Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ