Newsroom

Newsroom

Ο Αμβρόσιος "ευλογεί" τη Χρυσή Αυγή

Μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές εκπομπές, ήρθε και η σειρά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου να «ευλογήσει» τη…

amvrosios

Μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές εκπομπές, ήρθε και η σειρά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου να «ευλογήσει» τη Χρυσή Αυγή. Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog o Μητροπολίτης Καλαβρύτων όχι μόνο χαρακτηρίζει τη Δημοκρατία μας ως «επιλεκτική και άρρωστη» αλλά χαρακτηρίζει τις απόψεις της Χρυσής Αυγής ως «σεβαστές», τις οποίες βέβαια διευκρινίζει ότι δεν ασπάζεται.

Παράλληλα ο ιεράρχης επιτίθεται εναντίον του Μίμη Ανδρουλάκη για την απουσία του από την ορκομωσία λόγω της παρουσίας της Χρυσής Αυγής, ενώ καταφέρεται και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά των κκ Βενιζέλου και Σαμαρά στους οποίους προσάπτει εμμέσως ότι έχουν έλλειμμα δημοκρατίας στην ψυχή τους «συμπεριφερόμενοι κα’ αυτό τον τρόπο τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα οι ευλογίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων συνεχίζονται, όταν και διερωτάται χαρακτηριστικά «γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ», για να συμπληρώσει.

«Ποιοι άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της κάποτε ονομάζονταν “αναρχοκομμουνιστές”. Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες!».

Δεν παραλείπει βέβαια να ασκήσει κριτική στα ΜΜΕ επειδή όπως γράφει «πρόβαλαν με υπερβολικό ζήλο το ατυχές περιστατικό με το εγέρθητι», το οποίο χαρακτηρίζει «αστείο» και «απαράδεκτο».