Newsroom

Newsroom

Μεγάλη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Κίνα

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα κατά το α’ τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη…

kina

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα κατά το α’ τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα παραπάνω προκύπτουν από την έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat οι εξαγωγές προς τη Λ.Δ. Κίνας ανήλθαν σε 113,29 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 262,5%. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, σε εξαγωγές καυσίμων (40,86 εκατ. Ευρώ) και βαμβακιού (29,14 εκατ. Ευρώ). Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων της Λ.Δ. Κίνας, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 128,09 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 106,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Αντίστοιχα, οι κινεζικές εξαγωγές ανήλθαν σε 727,24 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση -23%.

Μεγάλη αύξηση όμως, κατά 84% παρουσίασαν και οι εξαγωγές προς το Χόνγκ Κόνγκ και ανήλθαν σε 18,5 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και οι εξαγωγές προς την Ταϊβάν οι οποίες παρουσίασαν αύξηση κατά 198% και ανήλθαν σε 5,78 εκατ. ευρώ.


Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…