Newsroom

Newsroom

Οι ΗΠΑ πενθούν τα θύματα της τραγωδίας στο Κονέκτικατ, τη Δευτέρα η κηδεία των πρώτων θυμάτων

Θρήνος και οδυρμός στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ μετά την επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Σάντι Χουκ» από τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα…

Konektikat 3Θρήνος και οδυρμός στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ μετά την επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Σάντι Χουκ» από τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα με θύματα 26 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν μαθητές 6 και 7 χρόνων. Τη Δευτέρα κηδεύονται 2 από τους 20 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους, ο Νόα Πόζνερ και ο Τζακ Πίντο. Στην περιοχή βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που βυθίστηκαν στο πένθος. «Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ στη μνήμη 20 όμορφων παιδιών, και έξι αξιόλογων ενηλίκων. Είμαι εδώ για να προσφέρω την αγάπη και τις ευχές ενός ολόκληρου έθνους. Γνωρίζω καλά πως τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν το βάθος της θλίψης σας. Έχουμε μια αιώνια κατοικία στον ουρανό που δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινα χέρια. Από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ όλο το έθνος έχει κλάψει μαζί σας», ανέφερε στην ομιλία του.

«Όταν ο κίνδυνος έφτασε στις αίθουσες του “Σάντι Χουκ”, το προσωπικό του σχολείου δεν χαμήλωσε το βλέμμα του. Πολίτες του Νιούταουν, δεν είστε μόνοι. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζήσατε μας εμπνεύσατε με ιστορίες δύναμης, αποφασιστικότητας και θυσίας. Ό,τι συνέβη σε εσάς, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αμερικής», συνέχισε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε», είπε.

Σε ορισμένα σχολεία έχει αυξηθεί ο αριθμός των φρουρών ασφαλείας, σε άλλα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη των μαθημάτων και μαθητές και μαθήτριες μέσω Twitter καλούν τους συμμαθητές τους να φορέσουν άσπρα και
πράσινα, τα χρώματα του Σάντι Χουκ.

Τα σχολεία στο Νιούταουν θα παραμείνουν κλειστά όσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμάσουν δάσκαλοι και οι καθηγητές την επιστροφή των μαθητών.

Ο 20χρονος μακελάρης Άνταμ Λάντζα σκότωσε την Παρασκευή τη μητέρα του με 4 σφαίρες στο κεφάλι στο κρεβάτι της και στην συνέχεια εισήλθε στο χώρο του σχολείου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκορπίζοντας το θάνατο. Στο χώρο του σχολείου βρέθηκε ένα ημιαυτόματο τουφέκι στρατιωτικού τύπου Bushmaster AR-15, με το οποίο εκτέλεσε τα περισσότερα από τα θύματά του. Είχε επίσης μαζί του δύο πιστόλια, ένα Glock των 10 χιλιοστών και ένα Sig Sauer των 9 χιλιοστών ενώ στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβη στο σχολείο είχε αφήσει ένα κοντόκανο. Εκτός των μαθητών τραγικό θάνατο βρήκαν η διευθύντρια, η ψυχολόγος του σχολείου και τέσσερις δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Σάντι Χουκ.

Konektikat 1Konektikat 2Konektikat 4Konektikat 5

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ