Newsroom

Newsroom

Ανακαλύφθηκε η ακριβής τοποθεσία της δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα

Την ακριβή τοποθεσία της δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ισπανοί ερευνητές, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Ρώμη το έτος…

Την ακριβή τοποθεσία της δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ισπανοί ερευνητές, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Ρώμη το έτος 44 π.Χ.

Η αποκάλυψη του σημείου κατέστη δυνατή κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών έργων στην Τόρε Αρτζεντίνα, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, όπου βρίσκεται η Curia Pompeii.

Ο ερευνητής του Ισπανικού Ανώτατου Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, Αντόνιο Μοντερόσο και η ομάδα του ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν μία κατασκευή από σκυρόδεμα μήκους περίπου τριών μέτρων και ύψους δύο μέτρων. Η κατασκευή αυτή φέρεται να έχει εγερθεί στο σημείο αυτό κατόπιν διαταγής του Οκταβιανού Αυγούστου, υιοθετημένου γιου και διαδόχου του Καίσαρα, στο ακριβές σημείο όπου δολοφονήθηκε μέσα στη Γερουσία.

«Γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πως την τοποθεσία όπου ο Ιούλιος Καίσαρας προήδρευσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Γερουσίας και όπου έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος, την περιέκλειε μία τετράγωνη κατασκευή, η οποία αποτελείτο από τέσσερις τοίχους, που πλαισίωναν μία πλάκα από σκυρόδεμα», εξηγεί ο ίδιος ερευνητής.

Η πλάκα φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο από τον Αύγουστο, προκειμένου να σηματοδοτεί εσαεί το σημείο όπου ο Καίσαρας είχε προεδρεύσει στη στερνή του συνεδρίαση στο Βουλευτήριο, προτού δολοφονηθεί, και με τον τρόπον αυτόν να εξορκίσει δια παντός τον τόπο εκείνο, τονίζει το Επιστημονικό Κέντρο.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.