Newsroom

Newsroom

Μητέρα Άνγκελα

Του Θανάση Καρτερού Και μείζον και θεμελιώδες για τη δημοκρατία θεωρεί η κυρία Μέρκελ το δικαίωμα στην απεργία και στη…

Του Θανάση Καρτερού

Και μείζον και θεμελιώδες για τη δημοκρατία θεωρεί η κυρία Μέρκελ το δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση. Μας ενημέρωσε γι’ αυτό χθες, με αφορμή την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση εκατομμυρίων εργαζομένων κατά της αγριότητας που βασιλεύει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στον Νότο, κι ακόμα πιο ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι – τουλάχιστον το δικαίωμα να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται δεν το στερεί κανείς από τους Ευρωπαίους.

Έχει όμως ενδιαφέρον πώς η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρίαρχη των κυρίαρχων αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει τις απόψεις, τα αιτήματα, τις απαιτήσεις, την κραυγή αγωνίας όσων υφίστανται την πολιτική της. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις διαμαρτυρίες με επιχειρήματα, είπε. Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία τι εννοεί, συνέχισε: Πρέπει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, δηλαδή να ανοίξουμε τις αγορές εργασίας, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε διάφορες καταστάσεις και κυρίως να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες ευκαιρίες… Αυτό σκοπεύω να το ξεκαθαρίσω ξανά και ξανά στα συνδικάτα.

Μία από τα ίδια δηλαδή. Εμείς μπορούμε να απεργούμε, να φωνάζουμε, να διαδηλώνουμε, να απαιτούμε. Εκείνοι που αποφασίζουν για τις τύχες μας το επιτρέπουν και το θεωρούν δικαίωμά μας. Δική τους υποχρέωση είναι να μας απαντούν με επιχειρήματα – συνήθως σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται η αστυνομική ράβδος και τα χημικά, αλλά αυτό ας το πάρει ο Δούναβης. Και να προσπαθούν να μας βάλουν στο κεφάλι ότι αυτά που διαπράττουν και για τα οποία διαμαρτυρόμαστε και βογκάμε είναι για το καλό μας. Και θα εξακολουθήσουν να τα διαπράττουν – επ’ αυτού δεν έπαιξε ούτε το βλέφαρο της κυρίας. Δεν θα κουραστεί όμως να μας ξεκαθαρίζει ότι σακατεύοντας αμοιβές και δικαιώματα των εργαζομένων βοηθάει τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει κάτι πρωσικό, υποτιμητικό, πατερναλιστικό στη λογική αυτή, που σερβίρεται μάλιστα με σως δημοκρατίας; Δεν αντιμετωπίζει η Μητέρα Άνγκελα τους εργαζόμενους ως βρέφη – εσείς κλαίτε, δικαίωμά σας, αλλά το φάρμακο θα το πάρετε; Και δεν επιχειρεί να καταργήσει τη δημοκρατική αξία των αγώνων κλείνοντας στεγανά την πόρτα στα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν; Το ξέρουμε το έργο κι από την Ελλάδα, θα πείτε. Εντάξει, αλλά όταν κάνει μπαμ το καζάνι στα μούτρα των μαγείρων, ας μη μέμφονται τον Τσίπρα…

http://www.avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.