Newsroom

Newsroom

Το σκάνδαλο των ελικοπτέρων "κυνηγά" και τον νέο Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Μόνο προσωπικοί δεν ήταν οι λόγοι της παραίτησης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου. Οι πληροφορίες του www.koutipandoras.gr…

elikoptera

Μόνο προσωπικοί δεν ήταν οι λόγοι της παραίτησης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου. Οι πληροφορίες του www.koutipandoras.gr μιλούν για μια παραίτηση, την οποία είχε ζητήσει εδώ και καιρό το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από τον κ Μπονάτσο.
Να σημειωθεί ότι, όταν ο κ Μπονάτσος ήταν υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ την θέση του αρχηγού κατείχε ο κ. Στυλιανός Στεφανίδης ο οποίος είναι εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων και το όνομα του βρίσκεται σε τρεις δικογραφίες. Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ. Μπονάτσος δεν είχε υπογράψει καμία απόφαση που αφορά το εν λόγω σκάνδαλο.
Από την άλλη πλευρά, ο πρώην αρχηγός ήταν αντίθετος στο να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ενοικίαση ελικοπτέρων μέσω NAMSA. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία εξοικονόμησε πολλά εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, βάζοντας τέλος στους «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς για την προμήθεια ελικοπτέρων τους οποίους κέρδιζαν την τελευταία δεκαετία μόνο δυο εταιρείες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αρχηγός της πυροσβεστικής ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Μπονάτσο είναι ο αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος για τον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη. Το όνομά του βρίσκεται στην πρώτη δικογραφία που αφορά στα μισθωμένα ελικόπτερα της πυροσβεστικής αλλά και στην υπόθεση των πέντε ιδιόκτητων καθηλωμένων ελικοπτέρων επί υπουργείας Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι σε 4 μήνες θα την έχει ολοκληρώσει.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…