Newsroom

Newsroom

Τραγωδία με 28 νεκρούς σε δημοτικό σχολείο των ΗΠΑ

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν βαριά οπλισμένος άνδρας εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τουλάχιστον…

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν βαριά οπλισμένος άνδρας εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 27 άτομα μεταξύ αυτών και 20 παιδιά, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Οι New York Times μεταδίδουν πως ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του που ήταν δασκάλα και αφού την σκότωσε πυροβόλισε ακόμα 18 μαθητές στην τάξη. Προτού αυτοκτονήσει, πυροβόλησε άλλους επτά ενήλικες.

Σύμφωνα με το CBS, ένας ακόμα νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του δράστη και πιθανόν πρόκειται για τον πατέρα του. Νεκρός βρέθηκε και ένας αδερφός του δράστη σε σπίτι στο Ν. Τζέρσευ, σύμφωνα με το CNN.

Πρόκειται για τη δεύτερη φονικότερη επίθεση που έχει καταγραφεί στην ιστορία των ΗΠΑ και όπως σημειώνεται στο Reuters είναι πλέον δεδομένο πως το ζήτημα της οπλοφορίας στις ΗΠΑ θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο.

Σε σύντομο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «ανείπωτη οδύνη» που νιώθει κάθε γονιός στη χώρα, όπως και ο ίδιος. «Σαν χώρα έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς. Κάθε φορά αντιδρώ όχι σαν πρόεδρος αλλά, όπως κάθε άλλος σαν πατέρας».

«Είτε πρόκειται για το δημοτικό στο Νιουτάουν, είτε για το σινεμά στο Κολοράντο, είτε για μια γειτονιά στο Σικάγο, αυτές οι γειτονιές είναι οι γειτονιές μας και αυτά τα παιδιά είναι παιδιά μας», δήλωσε και τόνισε πως πρέπει τώρα να αναλάβουμε ουσιώδη δράση, ανοίγοντας το ζήτημα της οπλοκατοχής.

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν πέντε με δέκα ετών, ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι καρδιές μας έχουν τσακιστεί». «Είχαν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους και τους δασκάλους τους, άνδρες και γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να εκπληρώσουν τα παιδιά τα όνειρά τους». Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε όλες οι σημαίες σε δημόσια κτίρια να κυματίζουν ως την Τρίτη μεσίστιες για τα θύματα της τραγωδίας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…